Jdi na obsah Jdi na menu
 


MERIDIÁNY

 MERIDIÁNY = ENERGETICKÉ DRÁHY

Meridiány lze charakterizovat jako neviditelnou síť kanálů skrze které proudí energie. Tyto dráhy protkávají celé tělo, tvoří složitou síť, pomocí které se přivádí energie do  každé buňky našeho těla.

Energetické dráhy si můžeme představit jako systém řek, které protékají tělem a zásobují jej na všech rovinách. Energie může být v drahách blokovaná. Nejčastější příčiny nerovnováhy energie v drahách  je přemíra negativních emocí, stresy, vyčerpávání se, pohybový stereotyp, zranění. Po určité době budou mít energetické blokace za následek nemoci, bolesti, psychickou nevyrovnanost.

Na meridiánových drahách se nacházejí vitální (akupunkturní) body,  pomocí kterých se můžou regulovat energetické toky. Zvýšená citlivost těchto bodů může být varovným znamením, které poukazuje na nerovnováhu v těchto meridiánech a s nimi souvisejících orgánech.

Udržovat v těle vyvážené proudění energie je klíčem k optimálnímu zdraví a kondici.


SYSTÉM ENERGETICKÝCH DRAH:

12 řádných drah
 8 mimořádných drah 
12 bočních větví řádných drah
15 spojnic
12 šlachosvalových drah
12 oblastí pokožky

Chěla bych se podrobněji zabývat třemi mimořádnými dráhami, protože Reiki Škola Praha vyučuje velmi účinné techniky doplňování a regulace energie skrze tyto dráhy.

Hlavní systém  všech drah tvoří 3 mimořádné dráhy. Tyto 3 dráhy slouží jako hlavní zásobárna pro ostatní meridiány. Proto je nesmírně  důležité, aby se tyto 3 dráhy pravidelně kultivovaly pomocí cvičení, meditací atd.

Dráha řídící se táhne vzhůru podél páteře, dráha počení sestupuje po středu přední straně těla. Tyto dráhy tvoří mikrokosmický orbit.
Dráha ústřední (pronikavá dráha) prochází od temene středem těla do perinea.

Reiki škola Praha vyučuje energetická cvičení, při kterých se čerpá energie z okolí a tím poskytuje velmi efektivní způsob každodenního nabíjení a vyvažování energetického systému lidského těla.

Tato cvičení působí jako prevence proti nemocem a degenerativním poruchám. Vědomá práce s energií dokáže zamezit problémům ještě dříve než propuknou a u těch které se začínají rozvíjet se postupně navozuje optimální rovnováha v celém organismu a jeho samouzdravující pochody.