Jdi na obsah Jdi na menu
 


ENERGETICKÁ CENTRA

 

ENERGETICKÁ CENTRA

 

Hluboko v našem těle jsou umístěna 3 nejhlavnější centra. Tyto centra jsou ze všech nejdůležitější, protože skrze ně se můžem spojit s vnějším vesmírem. Jinak řečeno, skrze naše nitro se můžem spojit s čímkoli co je venku ve vesmíru v jakékoli vzdálenosti. Nedochází tak k energetické ztrátě, právě naopak se tím dobíjíme.

K čemu hlavní centra slouží:
- dobíjení se - skrze centra se můžem napojit na silné vesmírné energie a ty pak dále využívat ve svůj prospěch
-napojení se - na cokoli, kohokoli, jakékoli energie/informace
- transformace - hrubohmotné energie se v centru mohou transformovat na energie s vysokými vibracemi (např. sexuální energie se transformuje na jemné vibrace, které se pak mohou využít pro vyživení duchovního těla)
- mají alchymistický oheň (používá se pro léčení či práce s emocemi)
- k ukládání energie (slouží jako baterie) - naše tělo, orgány jsou schopné udržet jen určité množství energie, proto se po práci s energiema ukládá zbylá energie do energetického centra, kde se vejde neomezené množství

 V Reiki Škole Praha těmto centrům věnuje pozornost. Aktivaci hlavních center se provádí na semináři "Transformace Negativní Emoční Energie" nebo v jakémkoli soukromém kurzu Reiki. Jedno z hlavních center se aktivuje  na Reiki 1 stupně.                                               

 

ENERGETICKÉ BODY

Energetické body fungují jako brány  přes které energie může proudit ven i dovnitř. Energetické body jsou pomocí energetických drah spojené s vnitřními orgány a  žlázami s vnitřní sekrecí, proto je dobré body pravidelně harmonizovat. 

V taoistické filozofii energetické body obecně nazýváme akupunkturními body. Tyto body dráždíme akupunkturní jehlou, masírováním, moxou nebo pomocí energetických cvičení. V čínské terminologii má každý bod svůj název. Tyto názvy nejsou tak známé. V součastnosti známe cca 1000 bodů, v klinické praxi se využívá 150 - 200 bodů. 

V indické terminologii se energetickým bodům říká čakry.

 Ve spirituální praxi se energetické brány používají hlavně k nasávání energie z prostoru a k harmonizaci těla a mysli.

 

 

 

Korunní
7. čakra 
Třetí oko
6. čakra 
Krční
5. čakra 
Srdeční
4. čakra
Solar Plexus
3. čakra 
Křížová
2. čakra 
Kořenová
1. čakra