Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

EMOČNÍ ENERGIE


bohyne.pngEmoční energie (smutek, strach, agrese, odpor, nervozita, jakékoli vnitřní traumata či napětí….) se tvoří během našeho života na základě vnějších podnětů a ukládají se v orgánech a dalších částech našeho těla.


Nadměrné podléhání emocím jednak vyčerpává naši životodárnou (sílu) energii a zároveň způsobuje energetické blokace,
což se po
 určité době patologicky projeví na fyzickém těle v podobě různých symptomů či nemocí.


Dá se říci, že prožívání emocí je zdravé. Skrze emoce poznáváme okolní svět. Emoce s námi komunikují, mohou nás informovat o  blížícím se nebezpečí. 
Důležité je emoci uchopit a přetransformovat ji v tvořivou sílu dřív, než se stane destruktivní.



Souvislosti orgánů s negativními emocemi dle TČM:

PLÍCE – smutek, deprese    
LEDVINY - strach
JÁTRA – hněv, stres, závist, žárlivost
SRDCE – nenávist, netrpělivost, krutost
SLEZINA – starosti, úzkosti, pochyby (nedůvěra)

 

Souvislosti orgánů s pozitivními cnostmi dle TČM:

PLÍCE - odvaha
LEDVINY - moudrost, mírnost
JÁTRA - laskavost
SRDCE - láska, radost
SLEZINA - otevřenost, důvěra
 

Pokud často prožíváte vnitřní napětí, stresy apod. je třeba začít s touto negativní emoční energií pracovat a postupně jí transformovat do vitální životní síly. Pomocí velmi jednoduchých, za to účinných cvičení se vám navrátí vitalita, chuť do života, libido a úsměv na tváři.

V centru HELITHE učíme techniky, které účinně transformují  negativní emoce a uložená traumata na pozitivní životodárnou sílu.. viz  KALENDÁŘ AKCÍ.

Samotná Anastazia říká: "Když se objevují v člověku světlé city, zcela jistě působí blahotvorně na všechny tělesné orgány bez výjimky. Právě světlé city jsou nejsilnějším a nejúčinnějším prostředkem, schopným čelit jakékoliv nemoci. Za pomoci takovýchto citů léčil Bůh, stejně postupovali i svatí. Přečti si Starý zákon, sám se přesvědčíš. S pomocí těchto citů dokáží léčit i někteří lidé vašeho světa. Mnozí vaši lékaři o tom vědí. Zeptej se jich, jestli mi nevěříš. Vždyť uvěřit jim je pro tebe jednodušší. 

Čím je tento cit silnější a světlejší, tím víc působí na toho, na koho směřuje. Vždy jsem mohla léčit svým paprskem. Naučil mě to ještě v dětství pradědeček a všechno mi vysvětlil. Nyní je můj paprsek značně silnější než dědečkův a pradědečkův. Podle nich je to tím, že se ve mně objevil pocit, kterému říkáte láska. Je tak velký, příjemný a trochu pálivý. Chci jej darovat všem lidem i tobě. Chci, aby všem bylo dobře a aby vechno bylo dobré, jak to chtel Bůh. ...."